Ανταπόκριση από την παρέμβαση για τις ελεύθερες μετακινήσεις στον σταθμό μετρό Συγγρού – Φιξ

Το Σάββατο 27/1 πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες, παράλληλες παρεμβάσεις σε τρεις σταθμούς του Μετρό (Συγγρού-Φιξ, Δάφνη, Άγιος-Αντώνιος) από περίπου 200 συντρόφους από Συνελεύσεις Γειτονιών, Στέκια, Καταλήψεις, Αναρχικές ομάδες από την Αθήνα και τον Πειραιά για τις ελεύθερες μετακινήσεις, ενάντια στους αποκλεισμούς, τον έλεγχο και την πειθάρχηση.

Στην παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο σταθμό Συγγρού-Φιξ συμμετείχαν περίπου 60 συντρόφισσες/οι. Από τις 12:00 και για περίπου μία ώρα μοιράστηκαν κείμενα εντός και εκτός του σταθμού, κολλήθηκαν αυτοκόλλητα, πετάχτηκαν τρικάκια, έγινε αποκλεισμός των επικυρωτικών μηχανημάτων και το κείμενο της παρέμβασης διαβάστηκε από τα μικρόφωνα του σταθμού. Στο τέλος της παρέμβασης οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες κινήθηκαν με πορειάκι στη γειτονιά του Κουκακίου όπου και έληξε η παρέμβαση. Υπήρξε πεδίο απεύθυνσης και θετική ανταπόκριση από τον κόσμο που κινούνταν στον σταθμό.

Λίγο μετά την την έλευσή μας στο σταθμό, υπήρξε έντονη αστυνομική παρουσία (γύρω στις 8 μηχανές ΔΙΑΣ και Ζ και λίγο αργότερα κατέφθασαν 2 τζιπάκια ΟΠΚΕ), αρχικά στην ίδια πλευρά της Συγγρού που βρισκόμασταν και αργότερα από την απέναντι, χωρίς περαιτέρω παρενοχλήσεις.

Ελεύθερες Μετακινήσεις για όλους – όλες

Ενάντια στις μπάρες, τον έλεγχο και τους αποκλεισμούς που δρομολογούνται στο πλαίσιο της «αναδιάρθρωσης» των ΜΜΜ

Αντιστεκόμαστε και απαντάμε συλλογικά

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

 

*στην παρέμβαση στον σταθμό Συγγρού-Φιξ μοιράστηκαν το κείμενο του Συντονισμού Συλλογικοτήτων απο το κέντρο για τις ελεύθερες μετακινήσεις, το κείμενο της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου και το κείμενο της αναρχικής συλλογικότητας αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

**Ανταποκρίσεις απο τους άλλους 2 σταθμούς: ΔάφνηΆγιος Αντώνιος